Ingrediënten
• Pakje bladerdeeg (10 plakken)
• Blik knakworst
• Satéprikker
• 1 Ei
Kinderrecepten
Wil je het stappenplan van dit kinderrecept downloaden of ben je nog niet klaar met kokkerellen? Bekijk dan de overige kinderrecepten en download het bijbehorende stappenplan.
Bekijk meer kinderreceptenAan de slag
1. Haal voordat je begint de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, leg ze los
van elkaar en ontdooi deze. Zodra ze helemaal zijn ontdooid, kun je er
mee aan de slag.
2. Verwarm de oven volgens de instructies op de verpakking.
3. Rol ieder plakje bladerdeeg tot een balletje.
4. Maak van een los stukje deeg (of een stukje knakworst) de oren en ogen en ‘plak’ deze op de bal.
5. Snijd de knakworst in 3 stukken.
6. Maak met je duim een gat in het midden van de bal en stop hier
een stukje knakworst in.
7. Prik met een satéprikker 2 gaatjes in de knakworst, zodat er een echt biggenneusje ontstaat.
8. Kluts het ei en smeer de biggetjes een klein beetje in met het eimengsel.
9. Bak de biggetjes 15 minuten in de oven (of tot dat ze goudbruin zijn).
Eet smakelijk!
Stuur Anna & Daan je gerecht!
Wil je Anna & Daan jouw versie van het recept laten zien? Of heb je zelf een goed idee voor een leuk kinderrecept? Stuur ons dan een mailtje!