Paasei cakepops

13 maart 2025
-
2 minuten

Wat heb je nodig?

 

Cake

  • 150 gram bloem

  • .150 gram suiker

  •  150 gram boter (op kamertemperatuur)

  •  3 eieren

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Snufje zout

 

Frosting

  • 50 gram roomkaas (op kamertemperatuur)

  • 30 gram boter (op kamertemperatuur)

  • 100 gram poedersuiker

 

Decoratie

  • 300 g smelt chocolade (in jouw favoriete kleuren)

  • Verschillende vrolijke sprinkels

  • Cakepop-stokjes of satéprikkers

Kinderrecepten

Wil je het stappenplan van dit kinderrecept downloaden of ben je nog niet klaar met kokkerellen? Bekijk dan de overige kinderrecepten en download het bijbehorende stappenplan.

Bekijk meer kinderrecepten

Aan de slag!

 

  1. Zet de oven aan op 180 graden.

  2. Mix de boter en suiker goed door elkaar.

  3. Voeg daarna de eieren en vanille erbij. Roer de bloem, bakpoeder en een snufje zout erdoor.

  4. Giet het in een bakvorm en bak de cake 25-30 minuten.

  5. Laat de cake afkoelen en verkruimel hem in een kom.

  6. Mix de roomkaas, boter, poedersuiker en vanille in een kommetje.

  7. Roer dat door de cakekruimels totdat je er balletjes van kunt maken.

  8. Rol 20 kleine balletjes en zet ze 15 minuutjes in de koelkast.

  9. Smelt ondertussen de chocolade.

  10. Doop een stokje een beetje in de chocolade en steek dat in een balletje. Laat even opstijven. Dip daarna het hele balletje in de chocolade.

  11. Versier de cakepops zoals je wilt, bijvoorbeeld als paaseieren met vrolijke kleuren.

  12. Zet de cakepops rechtop en wacht tot de chocolade hard is.

Stuur Anna & Daan je gerecht!

Wil je Anna & Daan jouw versie van het recept laten zien? Of heb je zelf een goed idee voor een leuk kinderrecept? Stuur ons dan een mailtje!