Test je kennis

Weet jij hoeveel Bulkwagens van De Heus er door Nederland rijden? Of voor welke dieren De Heus allemaal diervoer maakt? Test maar snel je kennis!

Test je kennis

Vaak moet je bij je spreekbeurt ook vragen stellen aan de klas. Hieronder kan je je kennis testen. De leuke vragen kan je meenemen in je eigen spreekbeurt.


Test je kennis

over diervoer

De Heus maakt voer voor koeien, kippen, varkens, schapen, geiten, vissen en zelfs struisvogels.

Nee, elk dier krijgt zijn eigen voer. Dit komt omdat de spijsvertering zo verschillend is. Het ene dier eet voornamelijk gras, terwijl andere dieren juist zaadjes, insecten of vlees eten. Doordat dieren dus zo verschillen in spijsvertering en dieet, zorgen wij ervoor dat alle dieren een eigen voerbrokje speciaal voor hun krijgen. Maar de ene koeienbrok is ook de andere niet. Per boerderij wordt gekeken welk voer het beste is. Zo is geen enkel voer gelijk.

Bulkwagens om het voer naar de klant te brengen, gewone vrachtwagen voor voer in zakken en binnenvaartschepen voor het transport van de grondstoffen naar de fabriek toe.

Boerderijdieren eten niet alleen brokjes, maar daarnaast krijgen ze ook nog ander voer, zoals snijmaïs, hooi of vers gras.

Elke dag rijden er wel 100 De Heus vrachtwagens door Nederland om al het voer bij de verschillende veehouders te brengen?

De meeste grondstoffen worden met behulp van een binnenvaartschip naar de fabriek gebracht. Daarom liggen alle fabrieken van De Heus ook naast het water. Een binnenvaartschipper haalt de grondstoffen op uit de haven en brengt ze met zijn schip dus naar de fabriek. Eenmaal bij de fabriek haalt een loskraan de grondstoffen uit de boot en legt deze op een transportband. Die transportband brengt de grondstoffen dan in de fabriek. Je kunt hier nog een leuk interview lezen met onze binnenvaartschippers

In Nederland heeft De Heus 10 fabrieken staan. Daarnaast hebben we fabrieken in Polen, Tsjechië, Slowakije, Servië, Portugal, Spanje, Vietnam, India, Myanmar, Brazilië, Zuid-Afrika, Cambodja, Ghana, Egypte, Indonesie, Ivoorkust en RuslandZo maak jij een SUPER werkstuk

Misschien zie je er als een berg tegenop; een werkstuk maken. Maak je geen zorgen, met deze tips van Anna en Daan komt het helemaal goed met jou en je werkstuk!

Anna en Daan