Spelen varkens?

Varkens zijn hele slimme dieren. Varkens hebben er een hekel aan om zich te vervelen en spelen daarom het liefst de hele dag. Wanneer je op een varkensbedrijf in de stal kijkt zie je dan ook allemaal speeltjes hangen.

Spelletjes

Varkens zijn hele slimme dieren. Varkens hebben er een hekel aan om zich te vervelen en spelen daarom het liefst de hele dag. Wanneer je op een varkensbedrijf in de stal kijkt zie je dan ook allemaal speeltjes hangen. Er zijn namelijk tal van spelletjes voor varkens verzonnen. Zo kunnen de varkens in speeltjes bijten, deze opeten of wroeten ze er lekker in met hun snuit. 


Waar spelen varkens mee?

  • Een ketting: In de natuur kauwen varkens op kiezels. Daarom hangen er in de varkensstal vaak stevige kettingen, deze zijn ook prima om op te kauwen.
  • Stro-kokers: In een stro-koker zit geperst stro. Hier kunnen varkens lekker met hun neus in wroeten.
  • Ballen: Varkens houden van voetballen…. Maar dan met hun neus! Zie je de varkens al rondrennen?
  • Sika: Een Sika is een buis met aan beide kanten een ketting en een bijtstuk. Een Sika rammelt en maakt een geluidje, daar zijn varkens dol op.
  • Jerrycan: Niks zo leuk als lekker tegen een jerrycan duwen! Een varken kan er helemaal op losgaan!
  • Touw: Elke stal heeft wel een dik touw, waar de varkens lekker aan kunnen knagen. Een potje touwtrekken is er niets bij!

"Wist je dat varkens echt met elkaar kunnen praten? De ene knor is toch echt de andere niet. Elke knor heeft voor varkens een eigen betekenis."

Lees meer over varkenstaal

Zo lui als een varken

Ken je de uitspraak: zo lui als een varken? Dat is niet voor niets, want hoewel een varken veel van spelen houdt, houden ze nog nog veel meer van lekker luieren en niets doen. Maar wel in het gezelschap van andere varkens, want varkens zijn echte gezelligheidsdieren!


Test je kennis

Vaak moet je bij je spreekbeurt ook vragen stellen aan de klas. Hier kan je je kennis testen. De leukste vragen kan je meenemen in je eigen spreekbeurt.