Spreekbeurt houden

Een spreekbeurt geven kan best spannend zijn, maar met deze tips van Anna en Daan gaat het helemaal goedkomen, dus kijk maar snel.

Spreekbeurt tips

1. Begin je spreekbeurt met een inleiding. In de inleiding vertel je waarom je het onderwerp gekozen hebt. Daarna laat je in je PowerPoint zien welke onderwerpen je gaat behandelen.

2. Zorg dat je goed verstaanbaar bent tijdens je spreekbeurt. Praat niet te snel en let ook op dat je niet te zacht praat.

3. Let ook op je houding: Sta rechtop en zet je voeten stevig op de grond. Wordt je zenuwachtig en weet je even niet meer wat je ook alweer wilde vertellen? Geeft niets! Weet dat iedereen een spreekbeurt houden spannend vindt. Haal gewoon even diep adem en zeg dat je het spannend vindt. Je zult zien dat de spanning dan gelijk een beetje minder wordt. 

4. Gebruik geen moeilijke woorden of leg deze uit.

5. Maak gebruik van een PowerPoint sjabloon en voeg ook plaatjes en video's in, zo maak je het geheel iets levendiger. Betrek je klasgenoten ook tijdens je presentatie: geef ze tussendoor een vraag of doe een quiz aan het einde.

6. Oefen je spreekbeurt van tevoren met je ouders of andere familieleden. Zo kun je checken of je alles goed weet en je wordt er vaak ook minder zenuwachtig van.

7. Zorg ook voor een goed einde van je spreekbeurt. Vat nog even de belangrijkste punten samen, trek eventueel een conclusie en vraag vervolgens of er nog vragen zijn.

8. Aan het einde van je spreekbeurt zou je ook een kleurplaat of informatieplaat kunnen uitdelen aan de klas. Je kunt deze vinden in onze bieb

9. Of pimp je spreekbeurt met het aanvragen van de Anna en Daan "Spreekbeurt box" 

De Bieb

Ben je op zoek naar mooie foto's of leuke filmpjes voor je spreekbeurt of werkstuk? Dan moet je hier zijn! Ook voor kleurplaten of knutsel ideeën!