Home / Diervoer / Het geheim van de kok

Het geheim van de kok

Bij De Heus werken dus heel veel koks die het diervoer maken. Om diervoer te maken heb je ook een recept nodig. Daarom werken er bij De Heus heel veel slimmeriken die alles weten over dieren en eten: onze diervoedingsdeskundigen. Zij weten precies welke ingrediënten er nodig zijn om een lekker en gezond hapje te maken voor koeien, kippen, varkens en andere dieren. De diervoedingsdeskundigen verzinnen dus de recepten die de koks vervolgens maken in de fabriek.

Ieder dier zijn eigen recept

Er zijn grote boerderijen, kleine boerderijen, boerderijen waar de dieren naar buiten gaan en boerderijen waar de dieren binnen blijven. Maar ook het ras, de leeftijd van een dier, de gezondheid van de dieren en het klimaat in de stal zijn allemaal van invloed op de dieren en dus op wat ze eten. Met al die verschillen houden de voedingsdeskundigen rekening bij het maken van het beste recept. Zo krijgt elke boerderij zijn eigen veevoer, helemaal aangepast op hun dieren!

Hoeveel dieren krijgen ons voer te eten?

De Heus maakt in Nederland per dag voer voor:

  • 36.700.000 kippen
  • 1.770.000 varkens en 2.000.000 biggen
  • en we maken zoveel rundveevoer dat er elke dag  5.500.000 kg melk kan worden gemolken

Neem een kijkje in de keuken

De ingrediënten zijn binnen, het recept is gemaakt, nu moet het voer gemaakt worden in de fabriek...Kijk snel hoe dat in zijn werk gaat!