Home / Diervoer / Het geheim van de kok

Het geheim van de kok

Bij De Heus werken dus heel veel koks die al het diervoer maken, maar om dat diervoer te maken heb je ook een recept nodig. Daarom werken er bij De Heus veel diervoedingsdeskundigen.  Een diervoedingsdeskundige is een persoon die heel veel weet over dieren en dierenvoeding. Zij weten precies welke ingrediënten bij elkaar moeten en in welke hoeveelheid om ervoor te zorgen dat het diervoer wat de dieren eten lekker is, maar vooral ook gezond voor ze is. Ook denken zij elke dag na over hoe ze het voer nog beter kunnen maken voor de dieren. Zij maken dus het recept wat de kok vervolgens dan maakt in de fabriek.

Ieder dier zijn eigen recept

Nu zijn op elke boerderij de omstandigheden net weer een beetje anders dan op een andere boerderij. Je hebt grote boerderijen, kleine boerderijen, boerderijen waar de dieren naar buiten gaan en boerderijen waar de dieren binnen blijven. Maar ook het ras, de leeftijd van een dier, de gezondheid van de dieren en het klimaat in de stal zijn allemaal van invloed op de dieren zelf en dus op wat ze eten. Met al die verschillen houden de voedingsdeskundigen rekening bij het maken van het beste recept. Zo krijgt elke boerderij zijn eigen veevoer, helemaal aangepast op hun dieren! Bijzonder toch?

Hoeveel dieren krijgen ons voer te eten?

De Heus maakt in Nederland per dag voer voor:

  • 36.700.000 kippen
  • 1.770.000 varkens en 2.000.000 biggen
  • en we maken zoveel rundveevoer dat er elke dag  5.500.000 kg melk kan worden gemolken

Neem een kijkje in de keuken

De ingrediënten zijn binnen, het recept is gemaakt, nu moet het voer gemaakt worden in de fabriek...Kijk snel hoe dat in zijn werk gaat!