De ingrediënten van de kok

Bij De Heus maken we diervoer in gigantisch grote hoeveelheden. Om al dat voer te kunnen maken moeten we eerst de ingrediënten, of zoals wij dat noemen: de grondstoffen, inkopen.

Restjes

Maar we gebruiken ook ‘restjes’ van de producten die voor mensen worden gemaakt. Bijvoorbeeld suiker wordt gemaakt uit suikerbieten. Wat erover blijft nadat de suiker uit de biet is gehaald, noem je bietenpulp. Bietenpulp is een goede grondstof voor diervoer. Ook gebruiken we aardappelresten, die overblijven na het maken van jouw chips of frietjes!

Door gebruik te maken van deze restjes wordt er minder voedsel verspild en dat is weer goed voor het milieu.


Waar komen grondstoffen vandaan?

Grondstoffen voor diervoer komen uit de hele wereld. Boeren in Nederland telen gras, snijmais en tarwe. Gras en snijmais eten de koeien direct. Tarwe wordt als grondstof gebruikt in de diervoederfabriek. Daarnaast zijn bijproducten (de restjes) uit de voedingsmiddelenindustrie belangrijke grondstoffen. Deze zitten vol voedingsstoffen, zoals eiwit. Diervoer bestaan vaak voor meer dan de helft uit bijproducten.

Grondstoffen uit de rest van de wereld

De Heus gebruikt ook grondstoffen die uit andere werelddelen komen. Zo is soja ook een belangrijk ingrediënt voor ons voer. De Heus gebruik sinds 2015 uitsluitend 100% verantwoord geproduceerde soja. Dat betekent dat onze soja voldoet aan belangrijke eisen voor het milieu en voor de mensen die de soja verbouwen.


Een kijkje achter de schermen

Wist je dat?

De meeste ingrediënten komen per boot aan bij de fabriek. Benieuwd hoe dat werkt? Neem dan een kijkje in onze keuken. Of lees meer over hoe we een recept maken in 'het geheim