Maak zelf gevulde paaskuikentjes

09 maart 2023
-
1 min

Ben jij gek op Pasen en eitjes? Dan wordt het hoog tijd om je eigen gevulde paaskuikentjes te maken! Lees hier hoe en doe mee met Anna & Daan!

Ingrediënten

  • 4 eitjes
  • Mayonaise
  • Kerriepoeder
  • Mosterd
  • Rozijntjes
  • Winterpeen

In huis

  • Spuitzak
  • Zout
  • Peper

Kinderrecepten

Wil je het stappenplan van dit kinderrecept downloaden of ben je nog niet klaar met kokkerellen? Bekijk dan de overige kinderrecepten en download het bijbehorende stappenplan.

Bekijk meer kinderrecepten

Aan de slag 

1. Kook de 4 eitjes hard en laat ze daarna schrikken in koud water.

2. Pel de eitjes en snij ze zigzaggend doormidden. Het zigzaggend snijden is lastig, dus vraag of jouw vader of moeder je hierbij wil helpen.

3. Haal het eigeel uit de eitjes met een theelepel. Prak het eigeel in een kom en doe wat mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en zout erbij.

4. Doe het eigeel-mengsel in een spuitzak en vul de onderste helft van de eitjes. Nu kan je de bovenkant van het eitje erop doen.

5. Het versieren van de paaskuikentjes doe je door oogjes te maken van rozijntjes en snaveltjes van de winterpeen.

Stuur Anna & Daan je gerecht!

Wil je Anna & Daan jouw versie van het recept laten zien? Of heb je zelf een goed idee voor een leuk kinderrecept? Stuur ons dan een mailtje!