Wat heb je nodig?
- 225gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 200gr kristalsuiker
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 350gr bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Kleine chocolade stukjes (voor de oogjes)
Kinderrecepten
Wil je het stappenplan van dit kinderrecept downloaden of ben je nog niet klaar met kokkerellen? Bekijk dan de overige kinderrecepten en download het bijbehorende stappenplan.
Bekijk meer kinderreceptenAan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de boter en suiker in een grote kom samen tot het mengsel luchtig is. Voeg het ei en de vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel toe aan het botermengsel en kneed het deeg.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en rol daarna het deeg uit.
- Maak 10 grote rondjes uit het deeg voor de kop van de varkentjes. Maak vervolgens ook 10 kleinere rondjes van het deeg voor de snuit.
- Snijd 20 driehoekjes uit voor de oortjes van de varkentjes.
- Nu gaan we de varkentjes maken: Leg op elk groot rondje een klein rondje voor het snuitje en druk zachtjes aan. Plaats aan de bovenkant twee driehoekjes als oortjes.
- Doe de varkentjes in de oven voor 10 - 12 minuten. Haal ze er daarna uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Gebruik kleine stukjes chocolade om oogjes te maken.
Stuur Anna & Daan je gerecht!
Wil je Anna & Daan jouw versie van het recept laten zien? Of heb je zelf een goed idee voor een leuk kinderrecept? Stuur ons dan een mailtje!