Ingrediënten
- 1 etlp melk
- 100 gram suiker
- 150 gram + extra bloem
- 75 gram boter (zacht)
- 1 tlp bakpoeder
- snufje zout
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 3 tlp speculaaskruiden
In huis
- huishoudfolie
- bakplaat
- bakpapier
- deegroller
- uitsteek vormpjes of speculaasplank
Kinderrecepten
Wil je het stappenplan van dit kinderrecept downloaden of ben je nog niet klaar met kokkerellen? Bekijk dan de overige kinderrecepten en download het bijbehorende stappenplan.
Bekijk meer kinderreceptenAan de slag
1. In een kleine steelpan verwarm de melk met de suiker op een laag
vuur tot de suiker opgelost is. Maak je werkblad schoon en leg de
bloem, bakpoeder, bruine suiker en speculaaskruiden erop. Maak een
kuil in het midden van de bloem en leg hier de boter in en schenk
het melk mengsel erbij. Meng en kneed alles tot een goed gemengd
en soepel deeg. Pak het deeg in wat huishoudfolie en leg het deeg
minimaal 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een
bakplaat met bakpapier.
3. Haal het deeg uit de koelkast en kneed nog eens goed door. Strooi
wat bloem op een schoon werkblad en rol het deeg uit. Steek de
koekvormpjes uit en leg deze op een bakplaat. Bak de koekjes voor
10-12 minuten. Laat de koekjes compleet afkoelen.
Stuur Anna & Daan je gerecht!
Wil je Anna & Daan jouw versie van het recept laten zien? Of heb je zelf een goed idee voor een leuk kinderrecept? Stuur ons dan een mailtje!