Knutsel je eigen schaapje

08 november 2022
-
2 minuten

Anna en Daan zijn gek op schaapjes en lammetjes. Jij ook? Dan hebben Anna en Daan een leuke knutselwerkje voor jou! Knutsel je mee?

Wat heb je nodig

  • Karton
  • Schaar
  • Lijm
  • Witte wol
  • Stevig zwart en wit papier of vilt
  • Eventueel wiebelogen

Knutselinspiratie

Wil je het stappenplan van dit knutselwerkje downloaden of ben je nog niet uitgeknutseld? Bekijk dan de overige knutselwerkjes en download het bijbehorende stappenplan.

Bekijk meer knutselwerkjes

Aan de slag

Stap 1: Teken het hoofd één keer op zwart papier en teken ook de mal (voor de pompom) twee keer op karton en knip deze uit. Hoe groter de mal, hoe groter het schaapje.

Stap 2: Leg vervolgens de twee mallen op elkaar en knoop deze met de wol aan elkaar vast. Nu kun je beginnen met het maken van de pompom! Dit doe je door de wol om de mal te draaien. Als je geen gaatje meer ziet aan de binnenkant knip je vanaf de buitenkant de wol voorzichtig los van de mal. Als alle wol los is, bind je tussen de twee stukken mal een touwtje om de wol en verwijder je de mal. Tadaa... je schapenlijfje is klaar!

Stap 3: Plak twee ogen op het hoofd en lijm deze vast aan het lijfje.  Knip ook nog vier poten uit zwart papier en lijm die ook aan het schapenlijf vast. Tip: je kunt vast nog veel meer leuke dieren maken op deze manier. Denk bijvoorbeeld aan: konijnen, kippen,
koeien en varkentjes.

Stuur Anna & Daan jouw knutselwerk

Wil je Anna & Daan jouw knutselwerk laten zien? Stuur ons dan een mailtje met een foto!