Recept Kippenpannenkoeken

05 april 2024
-
2 min

Heb jij ook zo'n zin in een heerlijke pannenkoek. En lijkt het je leuk om deze als kip te serveren. Lees dan mee!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • Roomboter
  • Aardbeien
  • 500 ml melk
  • Zout
  • Bosbessen

In huis

  • Grote kom
  • Mixer
  • Soeplepel
  • Spatel
  • Pan

Kinderrecepten

Wil je het stappenplan van dit kinderrecept downloaden of ben je nog niet klaar met kokkerellen? Bekijk dan de overige kinderrecepten en download het bijbehorende stappenplan.

Bekijk meer kinderrecepten

Aan de slag!

1.Doe de eieren, bloem, melk en een heel klein beetje zout in de kom en mix alles met een mixer tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
2. Smelt een stukje boter in de pan. Als hij helemaal gesmolten is doe je met een soeplepel wat beslag in de pan. Beweeg de pan een beetje in de rondte zodat het beslag is verdeeld over
de hele pan.
3. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai je hem met de spatel om. Na 2 minuten haal je de pannenkoek uit de pan.
4. Snij van de aardbeien plakjes, dit worden de vleugels en de snavel. Snij ook voetjes en een kroontje van de plakjes aardbei. Maak met de bosbessen de oogjes van jouw kippenpannenkoek.

Smullen maar!

Stuur Anna & Daan je gerecht!

Wil je Anna & Daan jouw versie van het recept laten zien? Of heb je zelf een goed idee voor een leuk kinderrecept? Stuur ons dan een mailtje!